top of page
  • Yazarın fotoğrafıNilüferin Dünyası

MİNİK DEV MUCİZELER

Güncelleme tarihi: 6 Haz 2019


Kışın son ayı sanki bitmek bilmiyor. Bu soğuk ve kasvetli günlerde tohum sandığımın başına oturup ekeceklerimi ayırıyorum. Envai çeşit renkleri, dokuları ve formlarıyla onlar benim paha biçilmez mücevherlerim. O minicik bünyelerinde sert kabuklarının içinde her biri kendi özgün yaşam şifresini saklıyor. Ta ki uyanma vakti gelene kadar.

Tohum ekme zamanı…


Trabzon hurması, karabiber, erguvan, muşmula bu hafta ektiğim ağaç tohumları. Sarmaşıklardan pasiflora, çok yıllık çalı türlerinden katırnağı, lavanta, adaçayı, dağ kekiği. Dereotu, fesleğen ve reyhanı şifalı ot spirali için yeşertiyorum. Kimyon, çörekotu, sarı hardal için bahçede bir baharatlık tarh hazırlamam gerekecek.

Kozak dağ çileklerinden aldığım tohumları da yeşertmeyi deneyeceğim. Kadife çiçeği, krizantem, ekinezya Ovacık Tohum Takası’ ndan aldığım türler onları da kutulara ektim.


Haftasonu yerlitohum.com sitesindeki yeni tohum çeşitlerine göz attım. Ne zamandır yetiştirmek istediğim kırkağaç kavunu, osmanlı sarığı kabak, uzun köy kabağı, kırmızı altın çilek, sarı hardal… gibi türleri görünce hemen sipariş verdim.


Ahududu fideleri ve tohumlar Salı günü elime ulaştı. Paketten bir sürü hediye tohum da çıktı. Erdek’ te evinin bahçesinde yetiştirdiği envai çeşit nesli tükenmek üzere yerli meyve ve sebze tohumlarını çoğaltarak korunmalarına ve yaşatılmalarına katkıda bulunan Engin Yüksel’in yerlitohum.com sitesini benim gibi meraklılara tavsiye ederim.

Bu yaz bahçem yeni türlerle şenlenecek.







32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page